Visvereniging van Café Karel Stokke

Bestel reproductie Meer informatie?

Beschikbare informatie over deze foto

De Visclub van Café Karel Stokker. Uit een krantenbericht van vrijdag 18 februari 1993:
zie foto is de visvereniging van het café Karel Stokker. Dit café droeg de bekende naam "Eerste en Laatste Aanleg" en kon men op de Zestienhovensekade vinden. Men noemde vroeger dat punt (nabij het sluisje) de Kouwenhoek. Op het uithangbord van het café stond aan de Overschiese kant "Laatste Aanleg" en aan de Rotterdamse kant "Eerste Aanleg".
Ook van deze foto wordt vermoed dat hij omstreeks 1926 is gemaakt. De namen van de afgebeelde mannen heeft de werkgroep inmiddels kunnen achterhalen.
Waarschijnlijk is de foto in Kethel gemaakt met op de achtergrond de boerderij van Lansbergen. Van de visvereniging weten we dat zij in alle vroegte vanuit het café te voet of per fiets vertrokken naar de visstek. Tegen de middag keerden zij terug met grote visverhalen en een grote dorst. De man links op de foto had als taak de hoeveelheid gevangen vis per deelnemer bij te houden. In het café werd dan afgeroepen wie de meeste en de grootste vis had gevangen.

Vastgelegde informatie over deze foto

Titel Visvereniging van Café Karel Stokke
Jaar ± 1926
Personen Staand v.l.n.r.:
01. Wim Houtman - 02. Jan Hakkert - 03. Bas Ros - 04. Arie Martijn - 05. Henk Vrij - 06. Kees Guikens - 07. Adriaan Hermans - 08. Han Wensveen - 09. Jan van Es - 10. Herman van Breda - 11. Arie Maan - 12. Jaap van Dam.
Zittend v.l.n.r.:
01. Bervoets - 02. Toon Vinke - 03. Jan van Biezen - 04. Arie Peggels - 05. Jan Bakker - 06. Jan Dopi.
Collectie ID 15392