Museumverzameling

Museum Overschie bouwde in de afgelopen 30 jaar een uitgebreide en veelzijdige collectie op, waaronder een grote collectie rond het thema oude ambachten. In veel gevallen dankzij giften en schenkingen van particulieren of bedrijven. Centraal in de collectie staat historisch Overschie en hoe er vroeger geleefd werd, maar ook het Overschie van vandaag is onderwerp van verzamelen.

Digitalisering collectie

Het museum beschikt over een uitgebreid (beeld-)archief van foto’s, (ansicht)kaarten, prenten, schilderijen, documentatie en voorwerpen. Vrijwilligers van het museum zijn actief met het digitaliseren en ontsluiten van deze rijke en aanzienlijke collectie. Zodat we hem voor een breed publiek toegankelijk kunnen maken.

Afbeeldingsarchief inzien

Tijdens een bezoek aan het museum krijg je als bezoeker een indruk van de collectie. Je ziet er de vaste en tijdelijke presentaties in de diverse ruimtes. Digitaal kun je in het museum zelf uitgebreid in de digitale archieven van foto’s, (ansicht)kaarten, prenten, schilderijen en voorwerpen zoeken. Hierbij kun je hulp krijgen van de aanwezige vrijwilligers.

Het museum biedt ook online de mogelijkheid tot het doorzoeken van het archief van foto’s en ansichtkaarten. Dit archief bevat ongeveer 15.000 afbeeldingen vastgelegd met informatie van verschillende rubrieken. Bij het doorzoeken van het archief is het mogelijk om te zoeken de rubrieken: personen, onderwerp en locatie.

Digitaal archief