Collectie-overzicht

Museum Overschie verzamelt al meer dan 30 jaar foto’s, (ansicht)kaarten, prenten, schilderijen, documentatie en voorwerpen over het leven in (historisch) Overschie. Vrijwilligers van het museum zijn dagelijks actief met het digitaliseren en ontsluiten van deze rijke en aanzienlijke collectie. Zodat hij voor iedereen toegankelijk is.

Digitale beeldcollectie

Bijna 15.000 foto’s, (ansicht)kaarten hebben we gedigitaliseerd in ons beeldarchief. Daarnaast bevat onze digitale beeldcollectie nog ruim 7.000 afbeeldingen van voorwerpen en bijna 500 afbeeldingen van schilderijen, prenten en tekeningen. Het beeldarchief met foto’s en ansichtkaarten is online beschikbaar en te doorzoeken. Je kun zelf het beeldarchief doorzoeken door hieronder een naam van een persoon in te voeren, een onderwerp of een locatie.

Beeldrechten

Binnen de getoonde resultaten kunnen afbeeldingen getoond worden met de tekst ‘afbeelding niet beschikbaar’. Dit betekent dat we wel een afbeelding hebben die voldoet aan uw criteria, maar deze mag niet digitaal getoond worden vanwege de geldende beeldrechten. Bij een bezoek aan het museum is deze afbeelding wel in te zien.

Het museum gaat zo correct mogelijk om met beeldrechten. We hebben zo goed mogelijk herkomst, beeldrechten en gegevens vastgelegd. Ondanks alle zorgvuldigheid kan het voorkomen dat foto’s getoond worden waarvoor de rechthebbende geen toestemming heeft gegeven of dat gegevens onjuistheden bevatten. Indien je vragen of opmerkingen hierover heeft, kun je contact opnemen met het museum via e-mail fotoarchief@museumoverschie.nl.

Contact

Vind je niet waarnaar je op zoek bent? Neem dan contact op met het museum via e-mail fotoarchief@museumoverschie.nl en stel zo gericht mogelijk uw vragen. Of bezoek het museum om daar uw vragen te stellen.

 

Instructies voor zoeken binnen het beeldarchief

Via de zoekbalk kan binnen het archief gezocht worden op:
– Locatie (straatnaam)
– Omschrijving
– Persoonsnaam

De zoekresultaten geven ook combinaties weer. Wanneer je zoekt op ‘Abts’ zullen in het resultaat zowel afbeeldingen van de Abtsweg als van de Oost-Abtspolder getoond worden. Dat geldt ook voor persoonsnamen. Bij het zoeken op bijvoorbeeld de familienaam Berg, zullen in de resultaten ook ‘Berge’ of ‘Berghuis’ voorkomen als deze trefwoorden ook in de teksten staan.

Tabel links

Tabel rechts