Bezoekersinformatie

Het museum is elke zondag geopend voor publiek van 14.00 – 17.00 uur. Ook het Buitenmuseum en de Brocantewinkel is dan geopend. De toegangsprijs bedraagt € 2,50 per persoon (donateurs gratis toegang).

Tijdens je bezoek wandel je zelf vrij door het museum. Om de collectie te bekijken en de sfeer van nostalgische en oude tijden op te snuiven. Er zijn suppoosten die je desgevraagd kunnen voorzien van toelichtingen of je kunnen rondleiden. In De Melkfabriek, of bij mooi weer op het terras buiten, kun je wat te drinken bestellen.

Bezoek ook onze oude Overschiese tabakszaak. Deze hebben we omgebouwd tot museumwinkel. In de winkel vind je boeken, prenten, lepeltjes en andere artikelen. Trek in iets zoets? In het authentieke snoepwinkeltje aan de Overschiese Dorpsstraat is een uitgebreid assortiment oudhollands snoep te koop.

Rondleiding

Het is mogelijk om individueel of met een groep op een ander tijdstip het museum te bezoeken voor een rondleiding. Neem contact met ons op via telefoon 010-415 88 64 of per e-mail: info@museumoverschie.nl.

Bereikbaarheid

Het museum beschikt over twee ingangen. Tijdens de opening op zaterdag en zondag is de toegang van het museum zowel mogelijk via de historische panden aan de Overschiese Dorpsstraat 136 als via het Buitenmuseum aan de Overschiese Kerksingel 1. Voor parkeren adviseren wij u de auto te parkeren over de Hoge Brug op de Overschieseweg en daarna terug te lopen (± 5 minuten lopen) naar de ingang van het Buitenmuseum. Volg na de Hoge Brug daartoe de borden ‘Buitenmuseum Overschie’.

Toegang evenementen en activiteiten

De toegang voor andere activiteiten als evenementen, concerten, lezingen, privé-bijeenkomsten is uitsluitend via de ingang aan de Overschiese Kerksingel 1.

Het beeldarchief van het museum kun je iedere zondag raadplegen. Op afspraak zijn ook andere dagen en tijden mogelijk.

Het museum organiseert regelmatig op eigen initiatief of in samenwerking met partners evenementen of bijzondere activiteiten. Zie hiervoor de museumagenda.

Het Buitenmuseum is iedere zondag geopend van 14:00 tot 17:00 uur. U kunt het bereiken via de Overschiese Kerksingel, maar ook via de hoofdingang van Historisch Museum Overschie.