Schenken en nalaten

De afgelopen jaren heeft Museum Overschie een uitgebreide collectie kunnen opbouwen van aan Overschie gerelateerde voorwerpen, samen met een uitgebreide collectie van historische leef- en gebruiksvoorwerpen. Dit is tot stand gekomen door de schenkingen en bruikleen van bij het museum betrokken particulieren of bedrijven.

Wil je iets schenken?

Wil je iets schenken of in bruikleen geven aan het museum? Neem dan contact op – bij voorkeur met een foto van het voorwerp of voorwerpen – per e-mail: info@museumoverschie.nl of maak een afspraak via telefoon 010-415 88 64.

Akte van schenking of bruikleen

Bij de schenking van een voorwerp kan, als het voorwerp past binnen de collectie en geaccepteerd wordt, op verzoek een akte van schenking opgesteld worden. Indien sprake is van een bruikleen, kan bij acceptatie een akte van bruikleen opgesteld worden.

Nalaten

Het bestuur treedt graag in contact met particulieren die overwegen de stichting te betrekken bij hun nalatenschap. In het contact kunnen eventuele voorwaarden besproken en vastgelegd worden. Voor contact, s.v.p. een e-mail sturen aan bestuur@museumoverschie.nl.