Hoge Brug verlicht - krantenfoto

Bestel reproductie Meer informatie?

Beschikbare informatie over deze foto

Krantenfoto: Havenbedrijf verlicht Hoge Brug
De eeuwenoude Hoge Brug in Overschie is voortaan altijd verlicht. Het Gemeentelijk Havenbedrijf van Rotterdam heeft op verzoek van de deelgemeente een vandalisme -gevoelige verlichting aangebracht. De contouren van de dubbele hefbrug lichten niet alleen in het donker op feeërieke wijze op, ook overdag is de verlichting altijd aan, waardoor de brug ook tijdens zwaarbewolkte dagen een aantrekkelijk gezicht vormt. De deelgemeente Overschie had drie jaar geleden eerst zelf een poging gedaan om de brug te verlichten, maar de gebruikte prikkabels werden regelmatig kapot gemaakt. De huidige verlichting bestaat uit een goed vastgemaakte stevige kabel, met lampen die tegen een stootje kunnen.
De Hoge Brug is samen met het ook nog steeds bestaande brugwachtershuis in 1662 gebouwd. Het brugwachtershuisje wordt nog steeds gebruikt en is van binnen met de modernste apparatuur uitgerust om de brug over de drukke Schie te bedienen.
Het stenen gedeelte van de brug is sinds 1662 niet veranderd maar wel hersteld. Het wegdek en het hefgedeelte van de brug zijn diverse malen gewijzigd.
De (kerst)verlichting werd op 10 december (1999) officieel in gebruik gesteld tijdens de kerstmarkt in de Overschiese Dorpsstraat

Vastgelegde informatie over deze foto

Titel Hoge Brug verlicht - krantenfoto
Locatie Delfshavense Schie
Jaar 1999
Collectie ID 13789C