1 december 2023

Presentatie boekje Geschiedenis Oost-Abtspolder

Ed Visser, stedenbouwkundige, geo-informaticus, onderzoeker en auteur

In de Melkfabriek van Museum Overschie presenteerde Ed Visser op 26 november 2023 zijn boekje Geschiedenis van de Oost-Abtspolder. De stedenbouwkundige en geo-informaticus was van 1981 tot 1987 beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening bij de deelgemeente Overschie en betrokken bij de ontwikkeling van de Oost-Abtspolder. Zijn belangstelling voor de geschiedenis ervan ontstond na zijn pensionering. Hij werkte mee aan de digitalisering van het kadaster van 1832 van de voormalige gemeente Kethel en begon met zijn onderzoek.

Zo’n 25 geïnteresseerden waren op de bijeenkomst afgekomen, waaronder betrokken bewoners uit het gebied en enkele leden van de Historische Vereniging Schiedam. Na de presentatie was er  gelegenheid om vragen te stellen en elkaar te ontmoeten bij een drankje.

Geschiedenis van de Oost-Abtspolder telt 108 pagina‘s en is mede tot stand gekomen dankzij bijdragen van diverse fondsen. Het boekje heeft veel mooie illustraties in kleur en is voor € 17,95 te koop bij Museum Overschie.