2 mei 2024

Afronding 35-jarig jubileum Museum Overschie krijgt verrassende wending

Zaterdag 20 april 2024 vierden vrijwilligers, waarvan een aantal met partner, samen met het bestuur de afsluiting van het 35-jarige jubileum van Museum Overschie. Het in 1988 opgerichte museum - voorheen museum Oud-Overschie - heeft in al die jaren een vaste en bijzondere plek veroverd in de Overschiese samenleving. Aan het jubileumjaar werd aandacht geschonken in 10 kleinere deelexposities. In vogelvlucht werden het leven van geboren worden tot sterven, maar ook het wonen en geloven in Overschie en een aantal bijzondere onderwerpen belicht. Het jubileum was ook de aanleiding voor het verschijnen van het boek Breken en bouwen aan een museum – 35 jaar Museum Overschie. In dit boek - van de hand van oprichter en beheerder John van den Berg - is de geschiedenis vastgelegd van het ontstaan van het museum met de aankoop en restauratie van de diverse panden samen met uniek beeldmateriaal van 35 jaar historie. Tijdens de bijeenkomst werd het eerste exemplaar van het boek door John van den Berg uitgereikt aan mevrouw Jantje Steenhuis, directeur van Stadsarchief Rotterdam. Zij hield daarna een mooie toespraak over het museum en de rol van John daarin. Tegen het einde van de bijeenkomst werden de aanwezigen verrast door de binnenkomst van een bijzondere gast: burgemeester Aboutaleb. De burgemeester kwam namens de Gemeente Rotterdam John van den Berg de Erasmusspeld opspelden als dank voor al zijn inspanningen voor Overschie en specifiek het museum. De nietsvermoedende John was compleet verrast, maar hij kon gelukkig toch niet nalaten de burgemeester tijdens zijn toespraak te wijzen op enkele feitelijke onjuistheden. Burgemeester Aboutaleb sprak over de verdiensten van John en speldde hem de hoogste Rotterdamse onderscheiding, op.

Zaterdag 20 april 2024 vierden vrijwilligers, waarvan een aantal met partner, samen met het bestuur de afsluiting van het 35-jarige jubileum van Museum Overschie. Het in 1988 opgerichte museum – voorheen museum Oud-Overschie – heeft in al die jaren een vaste en bijzondere plek veroverd in de Overschiese samenleving. Aan het jubileumjaar werd aandacht geschonken in 10 kleinere deelexposities. In vogelvlucht werden het leven van geboren worden tot sterven, maar ook het wonen en geloven in Overschie en een aantal bijzondere onderwerpen belicht. Het jubileum was ook de aanleiding voor het verschijnen van het boek Breken en bouwen aan een museum – 35 jaar Museum Overschie. In dit boek – van de hand van oprichter en beheerder John van den Berg – is de geschiedenis vastgelegd van het ontstaan van het museum met de aankoop en restauratie van de diverse panden samen met uniek beeldmateriaal van 35 jaar historie.

Tijdens de bijeenkomst werd het eerste exemplaar van het boek door John van den Berg uitgereikt aan mevrouw Jantje Steenhuis, directeur van Stadsarchief Rotterdam. Zij hield daarna een mooie toespraak over het museum en de rol van John daarin. Tegen het einde van de bijeenkomst werden de aanwezigen verrast door de binnenkomst van een bijzondere gast: burgemeester Aboutaleb. De burgemeester kwam namens de Gemeente Rotterdam John van den Berg de Erasmusspeld opspelden als dank voor al zijn inspanningen voor Overschie en specifiek het museum. De nietsvermoedende John was compleet verrast, maar hij kon gelukkig toch niet nalaten de burgemeester tijdens zijn toespraak te wijzen op enkele feitelijke onjuistheden. Burgemeester Aboutaleb sprak in lovende woorden over de verdiensten van John en speldde hem de hoogste Rotterdamse onderscheiding, op.