5 november 2023

Novemberlezing Leven, dood en de Vooruitgang

Waarin twee Overschiese Stoelen verschillen en wat ze delen

Leven, Dood en de Vooruitgang

Ook dit jaar organiseert Museum Overschie een lezing met bovenstaand thema, en wel voor de 25e en laatste keer. Zoals altijd is de lezing op de eerste zondag in november, op de oude begraafplaats aan de Overschiese Dorpsstraat om 16.30 uur. Dit jaar spreekt Arjen van Veelen over de twee(!) stoelen van Overschie.

Twee Overschiese Stoelen 

Nu denkt u waarschijnlijk: ‘Twee Overschiese Stoelen? Ik ken er eerlijk gezegd maar één, en dat is de stoel die is gevonden in de oever van De Schie bij de bochtafsnijding.’ Maar de (cultuur)historie van Overschie heeft meer voor u in petto en dat geldt ook voor de (cultuur)historie van De Stoel in Overschie.

Bij alle voorgaande 24 Novemberlezingen speelde de tijd en het verstrijken daarvan een cruciale rol. Dat geldt ook voor deze 25e en laatste lezing. Arjen van Veelen, journalist en schrijver zal blootleggen hoe de Twee Overschiese Stoelen verschillen en wat ze met elkaar delen. Bent u nieuwsgierig geworden naar het verhaal over die twee stoelen, kom dan vooral naar de laatste Novemberlezing.

Arjen van Veelen (geboren in 1980 in Overschie) is columnist en auteur van diverse romans, zoals onder andere de bekroonde roman ‘Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken’.

Datum en tijd:           Zondag 5 november 2023 om 16.30 uur

Plaats:                        Overschiese Kerksingel 1

Titel:                           Twee Overschiese Stoelen

Spreker:                     Arjen van Veelen

Na afloop van de lezing bent u van harte welkom om nog wat na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.