4 november 2022 t/m 6 november 2022

Natuurklusdagen

Vrijdag 4 en zaterdag 5 november staan voor Museum Overschie in het teken van de jaarlijkse Natuurklusdagen in Zuid-Holland. Op vrijdag komen leerlingen van de Albert Schweitzerschool langs om iets te leren over de natuur en een handje te helpen. Zaterdag 5 november kan iedereen die zin heeft de mouwen opstropen en snoeien, wieden, of andere buitenklusjes doen.

Groene Motor

De Groene Motor organiseert deze klusdagen voor de provincie Zuid-Holland. De Groene Motor (GM) is een programma van de provincie, ondersteund door Nationale Postcode Loterij. GM wil belangstelling voor en kennis van de natuur bevorderen. GM hoort bij het Zuid-Hollands Landschap, en stimuleert vrijwilligersorganisaties. Ook ondersteunt de Groene Motor vrijwilligerswerk in het groen. Nu dus ook bij Museum Overschie.

 

Scholieren

Vrijdag 4 november komen leerlingen uit groep 8 van de Albert Schweitzerschool Overschie langs voor een Natuurklusdag. De leerlingen volgen in groepjes een interessant programma. Ze krijgen een rondwandeling met uitleg in het Buitenmuseum en bezoeken de tentoonstelling over de bodemvondsten bij de bochtafsnijding. De leerlingen gaan aan de slag in de museumtuin, en varen naar het Veerhuis. Ook bij dit Overschiese monument doen ze wat snoei- en tuinwerk.

 

Help mee! 

Op zaterdag 5 november kan iedereen meehelpen met de (Natuur)Klusdag in het museum. Dus, buurtgenoten en andere enthousiaste vrijwilligers die deze dag willen komen helpen: meld je aan via info@museumoverschie.nl.

 

Deze klussen staan op het programma:

Het programma:

9.00 – 10.00 uur: inloop en verdelen werkzaamheden

10.00 – 12.30 uur: start werkzaamheden met tussendoor koffiepauze

12.30 uur: afsluiting met lunch

Eventueel kunnen klussen na de lunch worden afgemaakt.