4 juni 2023

Lunchconcert ‘De bevriende zangers’

Lunchconcert ‘De Bevriende Zangers’ zondag 4 juni in Museum Overschie

Lunchconcert ‘De Bevriende Zangers’ zondag 4 juni in Museum Overschie

De bevriende zangers Baer Traa, Merel Sophie en Lizzy Ossevoort zijn drie soloartiesten, die het óók te gek vinden om samen te zingen. Hun warme stemmen klinken prachtig bij elkaar, terwijl ze moeiteloos switchen tussen elkaars persoonlijke repertoire.
In dit concert hoor je eigen werk van de zangers dat in stijl varieert van soul en jazz tot Americana. Zij zingen zowel solo als backing vocals bij elkanders nummers en begeleiden elkaar op piano en gitaar.

Baer is een singer-songwriter en multi-instrumentalist met een grote liefde voor soulmuziek. Zijn eerste single ‘Stone Cold Woman’ werd meteen opgepakt door radio-DJ Gerard Ekdom en gebombardeerd tot vijfsterren track op NPO Radio 2. Baer is geïnspireerd door songwriters als Bill Withers, Leon Bridges en John Mayer en na de release van zijn eerste EP in 2019, werkt hij nu aan een nieuwe opname.

Sommige artiesten hebben een natuurlijk overwicht en Merel Sophie is er zo een. Een innemende persoonlijkheid met een gouden stem en een vanzelfsprekende souplesse. Ze brengt een persoonlijk verhaal, geïnspireerd door een mix van Americana, jazz en soul. Merel heeft als vocalist gewerkt bij o.a. Next of Kin, Wolf in Loveland, Maurice van Hoek en The Dawn Brothers. Na de release van haar eerste EP in 2019, werkt ze nu aan nieuw repertoire.

Lizzy is al jaren actief als performer en heeft op hele diverse podia gestaan als The Voice of Holland, de Conservatorium Jazz Talent Award, het Prinses Christina Concours en het Nederlands Vocalisten Jazz Concours. In 2020 heeft Lizzy haar master Jazz afgerond aan The Manhattan School of Music in New York. Na releases van verschillende singles, is zij nu bezig met haar debuutalbum ‘Start Our Search’.

Het concert op zondag 4 juni begint om 12.00 uur in expositieruimte ‘de Melkfabriek’ van Museum Overschie – Overschiese Kerksingel 1 – 3043 BA Rotterdam. Toegangsprijs bedraagt € 10.00 inclusief een lichte lunch.

Kaartjes kunnen worden besteld via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-lunchconcert-de-bevriende-zangers-van-bear-traa-633193668307