6 juni 2022

Festival Konijnenhok op Overschie

Voordrachten van Rodaan Al Galidi en Anne Vegter worden afgewisseld met muzikale optredens van lokale musici. DJ Ari Deelder (dochter van) komt platen draaien.

Muziek en poëzie in de tuin van Museum Overschie

Onder de titel “Konijnenhok op Overschie” vindt op 2e pinksterdag (maandag 6 juni) een klein maar fijn festival plaats met muziek en poëzie in het Buitenmuseum van Museum Overschie. De museumtuin is open vanaf 13:00 en het programma duurt tot 18:00.

Ode aan Jules Deelder

Een kleinschalig festival met dichters, dj’s, live muziek en een zweefmolen in de museumtuin. Tegelijk een ode aan Jules Deelder in zijn geboortedorp.
Met Anne Vegter, Rodaan Al Galidi, Dean Bowen en Jaap Blonk.
Live muziek van Dick & de Kok (saxofoon & contrabas), Red Brut (tapes & electronica), Nina Hitz (cello) en Accent Grave (drums, bas, gitaar). Ari Deelder komt platen draaien.
De museumtuin is open vanaf 13:00 en het programma duurt tot 18:00.
Entree aan de achterzijde van het museum (Overschiese Kerksingel / Prof. Bolklaan). Vrij entree / vrijwillige bijdrage.
Het evenement wordt georganiseerd door Planeet KNUTS, in samenwerking met Museum Overschie en vrijwilligers van Scouting Starrenburg, en wordt mede mogelijk gemaakt door een Cultuurboost van Cultuur Concreet.

Optredende artiesten

DEAN BOWEN noemt zich poeet / performer / psychonaut. Begon in de Rotterdamse spoken word scene, was stadsdichter in 2019-2020 en staat bekend om zijn bevlogen voordracht.
ANNE VEGTER de huidige stadsdichter van Rotterdam, voormalig dichter des vaderlands. Verbindt het persoonlijke en het universele met haar originele en krachtige taal.
JAAP BLONK is (klank)dichter en stem-performer, uniek door zijn meer dan overtuigende en scherpe voordracht, en ook als subliem vertolker van de Ursonate van dadaist Kurt Schwitters.
RODAAN AL GALIDI maakte zich als vluchteling (uit Irak) de Nederlandse taal eigen en ontwikkelde zich tot een uniek schrijver en dichter. Met de roman De autist en de postduif (2011) kreeg hij de Literatuurprijs van de Europese Unie. Kort daarna zakte hij voor het inburgeringsexamen.
=====================
DICK & DE KOK
Dick Ronteltap speelt sax in o.a. Convoi Exceptional, Jurriaan de Kok contrabas in o.a. Nikobo Nordic Jazz Trio. Samen spelen ze jazz traditionals, maar net ietsje anders.
NINA HITZ
Geboren in Zwitserland, woont in Rotterdam, studeerde cello op het Haags conservatorium maar is vooral actief in improvisatie muziek en theater en dans o.a. voor Orkater en Scapino.
RED BRUT
Solo project van Marijn Verbiessen. Meeslepende experimentele muziek die ze live maakt met behulp van electronica, tapes en allerlei apparaten.
ACCENT GRAVE
Ritmesectie Cati en JW van Hemert speelden samen jarenlang als Stinksisters en slaan nu met gitarist Niek den Braven nieuwe wegen in.
=====================
DJ ARI DEELDER
Rock & roll, jazz, latin, exotica, titty twisters, jump blues, 60s pop, swing en soul…
=====================
VOETJES VAN DE VLOER
Er is ook een speciaal kinderprogramma in de zweefmolen

facebook event